top of page

Over mij

Hi! Wat plezant om je te verwelkomen bij Mamoove!

Mijn naam is Elien. Ik ben een Wevelgemse moeder van twee zoontjes (Warre en Lou) en sportcoach. Door mijn eigen sportervaringen voor, tijdens en na mijn zwangerschappen is een passie ontstaan om (aanstaande) mama's te coachen bij het sporten. Via verschillende opleidingen in binnen- en buitenland specialiseerde ik me in pre- en postnatale fitness. Zo is mijn project 'Mamoove' ontstaan: een fijne plek waar vrouwen (moeder, bijna-moeder of oma) op een veilige manier kunnen sporten.

20230222_172856.jpg

Missie

Als moeder en sportcoach is het mijn doel om zoveel mogelijk moeders in beweging te brengen en te houden. Ik geloof dat fysiek sterk en energiek zijn van essentieel belang is voor je gezondheid nu en op lange termijn.

 

Via Mamoove probeer ik je inzichten te geven over je lichaam als moeder, en leer je duurzame gewoontes om bewuster en effectiever te bewegen tijdens dagelijkse handelingen.

 

Hoe meer je je lichaam begrijpt, hoe meer vertrouwen dat geeft. Zo vind je makkelijker een goede sportroutine. Ook aanstaande moeders leven zelfverzekerder naar de bevalling toe of leren bewust tijd geven voor het herstel na de zwangerschap.

20230301_144833.jpg

Visie

Mijn kennis rond de menselijke anatomie, fysiologie en bewegingsleer geeft me een prima basis. Maar het is mijn passie voor het veranderende vrouwelijke lichaam pre- en postpartum, dat me verder bracht. Ik ging op zoek om beter te begrijpen wat er gebeurt met het lichaam tijdens en tot jarenlang na de zwangerschap en wat de invloed ervan is bij bewegen en sporten. Daarbij probeer ik alles in zijn geheel te zien: niet die bekkenbodemspier op zich, maar de relatie van hoe alles in verhouding staat tot elkaar. Dus ook hoe je staat, hoe je bukt, hoe je tilt en je voortbeweegt, om van daaruit te zoeken welke gewoontes we eventueel kunnen verbeteren om lief en duurzaam te zijn voor je lichaam.

Het is geen exacte wetenschap, maar een zo holistisch mogelijke kijk naar het vrouwelijke lichaam.

Nothing is impossible. The word itself says: I'm possible. 

(quote Audrey Hepbur)
bottom of page