top of page

Sporten & fysieke klachten

Fysieke klachten? Laat het geen reden zijn om niet te sporten!

Bij Mamoove sporten we steeds in kleine groepjes, zodat we de oefeningen altijd kunnen aanpassen aan jouw tempo en behoeften. Lees er meer over hieronder.

Athletic Shoes

Sporten met fysieke klachten

Heb je klachten zoals een zwakke knie, pijnlijke rug, stijve schouders, hernia ... ? Dan is het goed om te blijven bewegen en sporten. Bij Mamoove sporten we steeds in kleine groepjes zodat we altijd de oefeningen kunnen afstemmen en schalen. Bovendien geven we veel aandacht aan bewustwording van dagelijkse bewegingen en nieuwe routines, waardoor je sommige klachten in de toekomst kan verminderen of voorkomen. Twijfel je? Neem gerust voordien al eens contact op met Mamoove!

Heb je een bepaalde aandoening (fibromyalgie, hyperlaks, artrose ...) of ben je in revalidatie? Ook dan is het meestal mogelijk om te blijven sporten op een aangepaste manier. Spreek erover met je arts of specialist. Neem ook eens contact op met Mamoove. Soms plannen we eerst een personal training in om mekaar wat beter te leren kennen, alvorens je aansluit bij de groepslesjes. 

Yoga Class

Diastase

Als de rechte buikspieren uiteen wijken, dan wordt het weefsel tussen die buikspieren (de linea alba) opgerekt. Dit noemen we een diastaseElke zwangerschap veroorzaakt een diastase, maar ook een navelbreuk, overgewicht of het verkeerd regulieren van buikdruk kan een oorzaak zijn. Een diastase is dus niet altijd te voorkomen, maar je kan het wel helpen herstellen.

 

Een diastase kan aanvoelen als een ruimte/gat in je buik, of net een bultje dat erop verschijnt. Het ziet er niet zo mooi uit, het kan je ook wat onzeker maken. Soms verdwijnt een diastase na de bevalling vanzelf weer, maar bij een heel aantal vrouwen herstelt het moeilijker. Geen paniek! Door bewust te worden van de manier van bewegen, ademhaling, buikdruk, ribbenkast en diepe core kan je het herstel bevorderen. Raadpleeg altijd een geregistreerde bekkenbodemfysio die je verder opvolgt. Je vindt er een in je buurt via www.bicap.be.

De kracht en functie van je core zijn slechts onderdeel van een groter geheel wanneer het aankomt op het herstellen van een diastase. Hoe sterk je bent over je hele lijf en de kwaliteit van je bewegingspatronen spelen ook een grote rol. Het is daarom belangrijk dat je niet alleen maar oefeningen voor je ademhaling en core doet, maar ook werkt aan het sterker maken van je hele lijf. En dat bouwen we op bij Mamoove. Boek gerust eerst een sessie personal training om elkaar beter te leren kennen en meer uitleg te krijgen. Daarna kan je makkelijk aansluiten bij een van onze groepslessen.  

Grey Yoga Mats

Bekkenbodem

Een zwangerschap, een bevalling (en ingrepen of een keizersnede), een kindje dragen, een verkeerde houding of slechte techniek tijdens het sporten of het dagelijks leven ... het kunnen allemaal oorzaken zijn van bekkenbodemklachten. De klachten kunnen in allerlei variaties voorkomen (bekkenpijn, rugpijn, verzakking, urineverlies, pijn aan je stuitje ...) Je manier van ademhalen, je houding en hoe je buikdruk hanteert: dit zijn allemaal dingen die bekkenklachten kunnen verminderen of verergeren.

Raadpleeg altijd een geregistreerde bekkenbodemfysio die je verder opvolgt via www.bicap.be. Ook tijdens de trainingen bij Mamoove helpen we je om bewuster te worden en je diepe core te vinden en te versterken. Boek gerust eerst een sessie personal training om elkaar beter te leren kennen en meer uitleg te krijgen. Daarna kan je makkelijk aansluiten bij een van onze groepslessen.  

Pilates Stretches

Waarom sporten bij Mamoove?

  • een wekelijkse combinatie van spierversteviging, uithouding en mobiliteit

  • aandacht voor een fit en sterk lichaam en specifiek het versterken van je diepe core

  • we sporten in kleine groepjes en op ieders maat

  • inspirerende ervaringen uitwisselen met andere vrouwen

  • persoonlijke aandacht van de coach

  • eigen cardio-vorderingen via persoonlijk schema

  • een eigen sportroutine zoeken en opbouwen

  • inclusief sportverzekering

Het moederschap kan uitdagend en veeleisend zijn en sporten is vaak de laatste gedachte. Gelukkig ontdekken meer en meer mama's hoe fijn het is als het wel lukt om lekker te bewegen, met of zonder je kinderen, en hoe fit en blij je daarvan wordt.

bottom of page